Bosmaaier

Bosmaaiers
Zijn er voor het zware maaiwerk op plekken waar je met de grasmaaier niet gemakkelijk komt. Wil je een bosmaaier kopen, vraag je dan vooraf af of je er één nodig hebt met een draad (voor bijvoorbeeld taaie grassen) of één met een mes (voor jong struikgewas en grof onkruid). Er zijn ook bosmaaiers waarbij je kunt wisselen tussen beide. Bosmaaiers die werken op elektriciteit vereisen continue stroom, waardoor ze meer geschikt zijn voor een kleine tuin. Met een bosmaaier op accu en benzine heb je meer bewegingsvrijheid, maar deze modellen brengen wel meer onderhoud met zich mee.

Maaibreedte draad
Hoe breder de maaibreedte van het draad is, hoe groter de strook gras is die de maaier in een maaibeweging maait. Een grotere maaibreedte zorgt er dus voor dat je sneller klaar bent met maaien en dat je gemakkelijker grotere stukken aanpakt.

Maaibreedte messen
Hoe breder de maaibreedte van de messen is, hoe groter de strook gras is die de maaier in een maaibeweging maait. Een grotere maaibreedte zorgt er dus voor dat je sneller klaar bent met maaien en dat je gemakkelijker grotere stukken aanpakt.

Handgreep
Bosmaaiers zijn voorzien van een stuurboom zodat u de bosmaaier gemakkelijk kan hanteren.
Bij de lichtere modellen bosmaaiers zitten meestal een D-greep (2 hands gedragen) en is in hoogte verstelbaar. De zwaardere modellen bosmaaiers zijn voorzien van een U-greep, ook wel ossenkopstuur genoemd. Deze zijn voorzien van een draagstel om uw draagtuig makkelijk en veilig aan te monteren. De U-greep is verstelbaar in hoogte.

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 42

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 42

Pagina