Welke accu past nou bij welke machine?

Welke accu past nou bij welke machine?

Makita komt elk jaar met nieuwe machines maar hey, dat is heel leuk maar welke accu past nog op welke machine? Ja, jij bent niet de enige die zich dit afvraagt want er zijn nog een heleboel meer mensen, daarom hebben wij een leuk tekstje voor jou samengesteld om al je vragen van je weg te nemen.

Makita heeft een aantal kenmerken aangepast en toegevoegd, bijvoorbeeld de ster. Het is je misschien ook wel opgevallen dat er bijna geen B modellen zijn maar D modellen.Maar waarom is dat nou en hoe weet ik of mijn accu nog past? Maak je niet druk, hieronder ga ik je precies uitleggen welke accu op welke machine past, dus pak je machine maar erbij en kijk welke plaat jij hebt.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Wat is dan de Makita ster-merkteken?

Tegenwoordig hebben alle accu machines van Makita een ster-merkteken op de aansluiting van de accu. Deze aanpassing is voor het extra beveiligingssysteem. Het werkt perfect als de accu ook een ster-merkteken bevat.

 Accu’s zonder ster-merkteken kan je gewoon zonder problemen plaatsen  en gebruiken op de machines met ster-merkteken alleen werkt de combinatie met het beveiligingssysteem niet meer. Er is een kans dat de machine de accu teveel overbelast of ontlaad en dat deze de accu uitschakelt, maar waarom dan?

1. De eerste reden waarom de machine zichzelf uitgeschakeld is vanwege overbelasting. Overweeg de zaak waarom de machine overbelast raakt en pas de werkwijze aan. Soms is het type werk te zwaar voor je machine. Voor goed advies welke machine past bij het werk neem dan even contact met ons op!

2. De accucellen kunnen ook over verhit raken. Leg de accu dan even op een gekoelde lader (DC18RC). Deze lader heeft een koelfunctie, waardoor de accu snel weer afkoelt. De accu heeft al snel een normale tempratuur en je kunt direct weer aan de slag!

3. Wanneer de accu niet genoeg is opgeladen ga je de resterende kracht gebruiken. Dit veroorzaakt diepteontlading. Voorkom dit en laad je accu op tijd op.  Zo leeft je accu ook langer! 

Nu het laatste mysterie, B en D model.

De typenummers van Makita zijn veranderd van B naar D, maar deze machines zijn gewoon nog precies het zelfde. Nu hoor ik jou al denken, waarom heeft Makita dit dan gedaan? Dit is omdat het verschil hem zit in het gebruik van de accu’s. Het D model is geschikt voor alle accu’s terwijl het B model maar enkele accu’s met een ster en/of gele onderkant accepteert.

Heb jij nog steeds een vraag over machines of accu’s en is die nog niet beantwoord? Betwijfel het niet en neem gewoon contact met ons op per mail, Whatsapp of telefonisch. Wij vinden het altijd leuk om iets uitleggen!